Dokumentärer och informationsfilmer 

Klicka på bilderna ovanför texten så öppnas en filmtrailer på You Tube i ett nytt fönster.

 

När du tittat klart på trailern, stäng Fliken och du är åter på Jan Linells hemsida.

FriskisSpanarna

Filmen FriskisSpanarna vänder sig primärt till målgruppen ungdomar 10-12 år. Viktor Åkerblom och tre unga FriskisSpanarna genomför i filmen spaningar på hur man som ung kan se till att må bra, käka smart och hålla sig frisk inför framtiden. I filmen medverkar bl.a den svenska världsstjärnan Carolina Klüft. Distributör:

Swedish Film 08-445 25 50

Gryaab för ett renare hav
Viktor Åkerblom tar hjälp av tre unga Vattenhjältar; Julia, Erika och Mohamad för att undersöka hur avloppsvatten ska renas för att skydda havet. Med humor, tempo och underbart vackra havsbilder från västkusten berättas historien om vattnets väg från hem och industrier, via tunnlar och reningsverk och vidare ut till havet.

Yrkesfilm Fordonsmontör

På uppdrag av Arbetsförmedlingen producerar Jan Linell yrkesfilmer bl.a för ungdomar. Filmerna ger en kort och inspirerande beskrivning av ett yrke med fokus på arbetsuppgifter, framtidsutsikter och vad som krävs för att få jobb inom yrket.

Med Musiken Som Revansch

Dom skälldes för värstingar. De hade inget att hämta i gymnasiet och fick inga jobb. Från första dagen i skolan hade många av dem fått ett kastmärke inbränt i pannan; VÄRDELÖS! Ofta svikna av vuxenvärlden. Men i Rädda Barnens Musikprojekt mötte dessa ungdomar ärliga vuxna som erbjöd en vardag och något som dessa ungdomar aldrig fått tidigare i livet; respekt och människovärde. Nå´n som brydde sig! Dokumentär och TV-serie i UR

Avstamp– jobbguide för nyvuxna

Arbetsförmedlingen drog 2007 igång ungdomsprojektet avstamp - en treårig nationell satsning med syfte att öka kunskapen om jobb och arbetsmarknad bland yngre och bidra till att fler unga får arbete. Jan Linell producerar filmen avstamp –jobbguide för nyvuxna gentemot målgruppen 18-25. Bland många andra medverkar Christer Fuglesang i filmen

Vad gör Riksbanken?
Filmen inleds med frågan: "Vad är pengar egentligen? Program-ledarna Anna och Viktor tar oss sedan vidare till sedel-tryckeriet och till Riksbankens guld och valutareserv. På ett enkelt och begriplig sätt får unga tittare lära sig begrepp som inflation, reporänta och betalningssystem.

 

Filmen med tillhörande studie-handledning kan beställas hos Sveriges Riksbank 08-787 00 00.

Yrkesfilmer för nyanlända

Busschaufför

På uppdrag av Arbetsförmedlingen producerar Jan Linell yrkesfilmer för nyanlända. Yrkesfilmer för nyanlända ger en kort och inspirerande beskrivning av ett yrke med fokus på arbetsuppgifter, framtidsutsikter och vad som krävs för att få jobb inom yrket. Intervjupersonerna i filmerna har utländska bakgrund och varit i Sverige i genomsnitt 5-8 år. Filmerna är korta och produceras på enkel svenska för målgruppen nyanlända inom SFI-utbildningen.